Nadýchané proteinové perníčky
Perníčky jsou nedílnou součástí Vánoc. Jsou vláčné, tuhé, malé, velké - všechny ale mají nezaměnitelnou chuť. I když jsou tradiční perníčky výborné, nejsou příliš laskavé k naší váze. Zkuste letos ochutnat zdravější variantu perníčků bohaté na protein.
Připravili jsme pro vás jednoduchý recept, díky kterému můžeme mlsat na perníčcích bez výčitek.
Co budete potřebovat?
Jak připravit polevu?
Jak na to:
Smícháme suché suroviny na těsto a poté mokré suroviny. Vše spojíme a zpracujeme do hladkého těsta. Těsto zabalíme do potravinové folie a necháme uležet v lednici alespoň hodinu. Poté vyválíme těsto na 2-3 mm silný plát. Pokud chcete perníčky měkčí, můžete těsto nechat hrubší. Vykrojíme požadované tvary a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 150°C cca 10 minut.
Bílkovou polevu vytvoříme rozmixováním bílku se sladidlem, přidáme citronovou šťávu a škrob. Konzistence polevy by měla být tuhá, aby se s ní jednoduše zdobilo.