Grilování na dřevěném ohništi: Propadněte kouzlu přírody a autentické chuti

Grilování je oblíbenou letní aktivitou, která spojuje lidi a přináší radost z dobrého jídla. Když si představíte grilování, pravděpodobně vás napadne klasický plynový nebo elektrický gril. Ale co grilování na dřevě? Tato tradiční metoda přináší unikátní zážitek z grilování.
Jaké jsou výhody grilování na dřevě?
- Autentická chuťgrilování na dřevěném ohništi či grilu přináší nezaměnitelnou a autentickou chuť jídel. Dřevo poskytuje specifické aroma, které se přenáší na potraviny a dává jim přirozenou chuť a vůni. Pocit, když sedíte venku u ohně a zároveň si užíváte výborné jídlo je prostě nepřekonatelný.
- Variabilita chutívěděli jste, že pálením různého typu dřeva docílíte různých chutí? Každý druh dřeva dodá jídlu svůj unikátní charakter. Například javorové dřevo dodá jídlu sladkou a jemnou chuť, zatímco olivové dřevo dodá pikantní a lehce ovocnou chuť.
- Ekologický přístupgrilování na dřevěném ohništi je šetrné k životnímu prostředí. Dřevo je obnovitelný zdroj energie, zatímco plyn a elektřina jsou spojeny s využíváním fosilních paliv. Používání dřeva tedy snižuje uhlíkovou stopu a přispívá k ochraně životního prostředí.
Jaké ohniště si můžete vybrat
Zabavte se na grilovačce s přáteli

Kroket
Hlavně nezapomeňte na kroket! Klasická zahradní hra, která vás dostane. Rozložte kroketovou dráhu, rozdělte se do týmů a pusťte se do toho.
Cílem hry je údery kladiva do koule projet ve správném pořadí všechny branky a trefit cílový kolík. Kromě toho, že si to užijete, tak se i pořádně vyřádíte.
Badminton
Badminton je hra, kterou známe asi všichni. Je to lehká sportovní aktivita, která se dá hrát úplně všude. Stačí vám jen míček a raketa.
Pokud chcete do hry přidat trochu adrenalinu, roztáhněte síť, rozdělte se na dva týmy a zorganizujte si na zahradě vlastní badmintonový turnaj.


Koupání v bazénu
A teď k nejdůležitějšímu - bazén! Bez toho by to nebylo léto. Skočte se do vody a užijte si ten pravý relax, třeba na lehátku.
V bazénu si můžete hrát různé vodní hry, nebo jen tak relaxovat.

TIP PRO VÁS!
Grilovaný steak s chimichurri omáčkou
- V míse smíchejte 1 šálek čerstvé nasekané petrželky, 3 stroužky česneku nasekané najemno, ¼ šálku červeného vinného octa, ¼ šálku olivového oleje, 1 lžíci čerstvé citronové šťávy a 1 lžičku mletého kmínu. Mix dochuťte solí a pepřem. Nyní máte připravenou chimichurri omáčku.
- Steaky osolte a opepřete z obou stran a grilujte na předehřátém grilu podle preferovaného stupně propečení. Každý hotový steak potřete chimichurri omáčkou. Podávejte s pečenými brambory nebo čerstvým salátkem.
Dobrou chuť 🙂